Banner

SİYAH JEANLERİMİZİN RENGİNİ NASIL KORUYABİLİRİZ

Siyah jean giymek görünümümüzü iyileştirmenin en zahmetsiz yoludur. Elbette jeaninizin aşınmış ve yıpranmış görüntüsünden hoşlanıyorsanız bunu anlayabiliriz. Ancak eğer jeanlerinizin siyah rengini korumak istiyorsanız, size evde uygulayabileceğiniz birkaç öneri ve ipucu sunacağız.

Banner

Siyah jeanlerinizin renginin ilk günkü gibi canlı olmasını istiyorsanız, onlara biraz özen göstermeniz gerekir. Örneğin, jeanleri çamaşır makinesinde yıkamak onların çok hızlı bir şekilde solmasına sebep olur. Kurutmalı çamaşır makinelerinde yıkamak yerine öncelikle lekeleri temizleyin. Daha sonrasında bakterileri ve kokuları yok etmek için dondurucuya koyun.

Banner

Ancak önerilerimiz bununla sınırlı değil. Eğer dondurucuya koyma fikri sizin için uygun değilse ve çamaşır makinesinde yıkamak istiyorsanız, jeanin iç yüzünü çevirin, soğuk su ve koyu renk kumaşlar için özel üretilen deterjanlar ile yıkayın. Yıkama işlemi sonrasında kurumaya bırakın.

Banner

Sirkenin renk koruyucu özelliği ile tanındığını biliyor muydunuz? Evde bir çok alanda kullanılan sirkeyi siyah jeanlerin temizliğinde de kullanabilirsiniz. Ekstra renk korumalı bir temizlik için, soğuk suya yarım bardak beyaz sirke koyun ve jeanlerinizi 30 dakika boyunca bu suda yıkayın daha sonra kurumaya bırakın. Elde yıkama işlemi siyah jean üzerinde daha nazik bir temizleme sağlar ve jeanin kalitesini uzun süre korunur.

Artık siyah jeanlerin rengini nasıl koruyacağınızı biliyorsunuz. O halde koyu renk yıkamaya sahip tüm kadın Levi's® jeanlere ve erkek Levi's® jeanlere göz atın.