ERKEKLERDEN İLHAM ALAN STİLLER

 

Kadın modası, tarih boyunca erkek giyiminden parçaları ve stilleri bünyesine katmıştır. Öyle ki 1930’lar ABD’sinde kadınlar çiftlik hayatının gündelik işlerinde çalışırken o zaman sadece erkekler için üretilen 501® jeanleri giymeye başlamışlardı. Bu ilginin akabinde 1934 yılında ilk kadın jeanleri raflardaki yerini almıştı. O yıllardan günümüze kadınlar birçok zorluğun üstesinden gelerek büyük mesafeler kat ettiler. Hem sosyal anlamda hem de stil anlamında büyük değişimler yaşanmış olsa da erkek modasından parçaları kullanmak değişmeyen bir alışkanlık olarak yaşamaktadır. Stilistlerimizin favori erkek giyim parçalarını vintage ve kadın giyim parçaları ile kombinleyerek kendi tarzlarını nasıl oluşturduklarını görmek için yazımızı okumaya devam edin.

KHAKI DEYİP GEÇMEYİN

Dışarı çıkarken giyebileceğiniz kadar tarz. Evde giyebileceğiniz kadar rahat. Levi’s® XX Chino’ları sadece erkek giyimine kaptırmak haksızlık olurdu. Yumuşacık kumaşı ve rahat kalıbı ile erkek reyonundan alışveriş yapmaya başlamak için müthiş bir seçenek. İşin püf noktası ana parçaları basit tutup, aksesuarlarla ve detaylarla kombini hareketlendirmekte. Üstünüze düz renkli bir tişört giyerek işe başlayabilirsiniz. Sonrasında ayakkabı bağcıklarını kemer olarak kullanarak belinizde kesekağıdı etkisini yaratabilirsiniz. Ya da paçalarınızı kıvırarak renkli çoraplarınızla hava atabilirsiniz. Vintage loaferler ve bir şapka ile hem oyuncu tarafınızı dışa vurabilir hem de ciddi bir tarz yaratabilirsiniz.

ÇOK YAŞA SEN DENİM SMOKİN

Denim üstüne denim giymek tam olarak bizim tarzımız bir yaklaşım. Söz konusu doğru fiti bulmak olduğundaysa da asla kendimizi tek bir cinsiyet-reyonuyla sınırlandırmıyoruz. İşte karşınızda erkek koleksiyonumuzdan Marine Carpenter şortlarımızın havuz terlikleri ve çoraplarla birleştirildiği muhteşem bir kombin. Hem çabasız bir görünüm hem de yüksek bir tarz anlayışını bir arada sunuyor. Önü açık vintage bir Trucker ceket ile hem dikkat çekin hem de şortlarınızın rahatlığını vurgulayan bel iplerini sergileyin. Eğer doğru yaparsanız baştan ayağa denim giyerek zamansız bir tarz elde edebilirsiniz.

MESAİ SONRASINDA KLASİK PARÇALAR

Bu kombinin ana parçası yine erkek koleksiyonumuzdan X JEAN modeli. Daha da oversize ve geniş bir tarz için bu jeanin paçalarını kıvırmıyoruz. Klasik Oxford gömlekleri düğmelerinin tamamını bağlamadan kullanarak tam bir 90’lar iş çıkışı havasını yakalayabilirsiniz. Üstelik pantolonun düşük beli ve üstünüzün açıklığı, favori erkek aksesuarı olan Boxer Brief’lere dikkati çekecektir. Sonuç: feminen ve maskülen tarzın mükemmel birleşimi. Aynı anda kafasına göre ve şık bir görünüm. Tüm gün süren rahatlık. Muhteşem!

KEŞKE HEP TATİL OLSA

Nereye giderseniz gidin erkek Cubano gömleklerimiz ile yaz esintilerini de peşinizde götürün. Stilistlerimiz tatil hayallerini gömlek kollarındaki özensiz kıvırmalar ve bazı düğmeleri açık bırakarak dışa vuruyorlar. Yüksek beliyle sizi saran Tailor High Loose Taper + Sustainably Soft chinolarımız ile şu son dokunuşu yapmanız daha kolay olacaktır. Gömleğinizin eteklerinin iki ucunu zıt yönlerden olabildiğince sırtınıza doğru çekin. Bu son dokunuş sayesinde sıradan bir kıyafet bir anda belinizin hak ettiği değeri görmesini sağlayacak bir moda harikasına dönüşecek.

HEP SEN OL. HER ZAMAN.

Biraz özel detektif, biraz modern monokromatik tanrıça. Levi’s® XX Chino Slim II ve Miko Trench coat’u birleştiren bu kombinde tek bir denim parça dahi yok. Göze batmadan tarzınızı konuşturabileceğiniz bu kombinle sizi görenler stilinize hayran kalacak. Stilistlerimiz daha az sayıda daha kaliteli üretilmiş ürünlere yatırım yapmanızı tavsiye ediyor. Daha sık ve daha fazla giyeceğiniz ürünler alarak daha sürdürülebilir kararlar vermiş olursunuz.

Cinsiyete göre giyinmek yerine tarz ve fite göre giyinmek her zaman daha eğlencelidir. Üstelik, alışveriş ihtimallerinizi de ikiye katlamış olursunuz. Hadi, siz de deneyin. Kadın ve erkek koleksiyonlarımızdan seçtiğiniz ürünlerle yaptığınız kombinleri #LiveInLevis ve @levis_tr’yi etiketleyerek Instagram’da paylaşın.