KARŞINIZDA 501® ’54 MODELİMİZ

Hayat her zaman bize kendimizi baştan yaratma şansı vermez. Böyle bir fırsat karşımıza çıkınca biz de bunu en iyi şekilde değerlendirmek istedik. 501® Original jeanlerimizin (yani ilk ürettiğimiz jeanlerimizin) 150. yılını yepyeni bir fit ile taçlandırmak için kolları sıvadık. Gerçekten eski bir modelimizi baz alarak daha önce hiç görülmemiş bir jean yaratmak istedik. Öyle sıradan bir “eski” jeanden bahsetmiyoruz elbette. Tam anlamıyla vintage ve bir o kadar da modern çizgilere sahip bir jean bu. Güncel 501® koleksiyonumuzu tamamlayacak bir jean. Geçmişinde nefret mektupları, timsahlar ve 501®’lerin en ikonik özelliğini barındıran eşsiz bir jean. Dikkatinizi çekebildik mi? İşte karşınızda (neredeyse) yeni 501® ’54 Jean modelimiz!

ALIŞVERİŞE BAŞLA
İLHAM
Levi’s® arşivlerinden çıkardığımız bu 1954 yılında piyasaya sürülen modelimiz çıktığı yıllarda ortalığı birbirine katmıştı! 69 yaşındaki 501®Z modelimizin en kışkırtıcı özelliği ise düğmeli pat yerine fermuar kullanılmış olmasıydı. Erkek Kategorisi Tasarım Direktörü Steve Burns “Halk fermuarı hiç sevmemişti. O dönemde oldukça büyük bir fikir ayrılığı ile karşılaşmıştık. Her gün öfkeyle dolu mektuplar geliyordu. Hatta mektuplardan birinde fermuarlar bir timsahın ağzına bile benzetilmişti!” diyor.

Kimse geçmişimizden ders almadığımızı söyleyemez! Biz de 501® ’54 modelimizi bu sefer düğmeli pat ile yeniden ürettik. (Fermuar-sevdalılarının linçinden korkmuyoruz. Biz de fermuarları seviyoruz ama onların yeri 501®’ler değil!). Öte yandan orijinal ’54 modelinin diğer detaylarını koruduğumuzu duymak denim-hayranlarının içine su serpecektir diye düşünüyoruz. Daha küçük bir arka cep, dikişlerde farklı renkte kullanılan iplikler ve kumaş ağırlığı gibi birçok detay aslına sadık olarak üretildi.

“HATTA MEKTUPLARDAN BİRİNDE FERMUARLAR BİR TİMSAHIN AĞZINA BİLE BENZETİLMIŞTİ!”

— Steve Burns, Men’s Design Director

FİT
Herkesin kendini içinde iyi hissettiği bir 501® modeli var derken ciddiyiz. “Tüm vücut tiplerine ve tarz tercihlerine cevap verebilecek bir 501® portfolyosu yaratmak için çok çaba sarf ediyoruz.” diyor Steve. 501® ’54 modelimiz tam belinizde oturur, 501®’lerin ayırt edici özelliği olan anti-fit’i basen ve kalçada sunarken, daha dar -ancak elbette düz kesim- bir bacak sunar. Bu da 501® ailesinin eksik kalan tarafını dengeliyor. “Üst kısımlarda herkesin sevdiği rahatlığı sunarken, daralan bacaklar daha modern bir görüntü sunuyor.” diye açıklıyor Steve.

Bu pantolonda rahatlığın keyfini sürerken, daralan paçalar ile sneakerlarınızı gösterirken zorlanmayacaksınız.
FİNİŞLER
Söz konusu yıkamalar ve efektler olduğu zaman iki farklı opsiyonumuz var. Birincisi klasik yaklaşım olan temiz indigo, ikincisi ise yırtılmış, onarılmış ve yeniden yaratılmış versiyon.

“Özellikle pandemi sonrası birçok insan jeanlerinde kendileri tüm işlemleri yapıyor. Jeanlerin tadilatlarını yapmak hem onların ömrünü uzatıyor hem de giyenler kendilerini ifade edecekleri detaylar ekliyorlar. Kişiselleştiriyorlar bir nevi.” diye ekliyor Steve.



İster çok kullanılmış gibi gözüken vintage tarzı sevin, ister kreatif ruhunuzu yansıtan yamalarla bezeli bir tarz isterseniz baştan sona yırtılmış ve yeniden dikilmiş (ve tekrar yırtılmış, ve tekrar dikilmiş) bir tarzı tercih edin, mutlaka zevkinize uygun bir jean bulacaksınız.

Evet, eşsiz 501® ’54 jeanlerimiz ile ilgili bilmeniz gereken her şeyi öğrendiniz. Şimdi ise yeni hikayeler yazmanın zamanı. O kısım sizde
Erkek 501®