KARŞINIZDA 501® ’81 JEAN MODELİMİZ

Kesinlikle annenizin giydiği mom jeanlerle karıştırmayın. Yeni 501® ’81 modelimiz bulup bulabileceğiniz en mükemmel mom jean olabilir. Üstelik saatlerce ikinci el dükkanlarında vakit harcamanıza gerek yok. Biz de 501® Original (yani ilk ürettiğimiz denim) modelimizin 150. yıl dönümünde nasıl bir fit piyasaya sürmek istediğimizi düşünürken, azla yetinmemeye karar verdik. 501® ‘81’ in hikayesini, fit özelliklerini ve finişlerini öğrenmek için okumaya devam edin. Tahmin ettiğiniz gibi işin içinde 80’ler modası da var. Her şey geçmişi, günümüzü ve geleceği tek bir radikal parçada bir araya getirmek için…

ALIŞVERİŞE BAŞLA
İLHAM
501®’in geleceğini nasıl yaratmamız gerektiğini düşünürken, “Neden her şeyin en başına gitmeyelim ki?” dedik. Ve gittik. Levi’s arşivlerine girip eldivenlerimizi taktık ve çok dikkatli bir şekilde arşivi taramaya başladık. 1981 yılında piyasaya sürülmüş ve kadınlar için özel olarak yapılan ilk 501® modelimizi bulup üstünde çalışmaya başladık. “Bu modeli yeniden tanıtmak ve kutlamak için bundan daha iyi bir zaman olamaz.” diyor Levi’s® Kadın Koleksiyonu Tasarım Direktörü Tara Mahar, ve ekliyor “Fitin kendisi de gerçekten harika. Mükemmel bir vintage mom jean arayanlar için inanılmaz bir model.” 501® ’81 modelimizi yakından incelerseniz siz de göreceksiniz ki birçok detayı, 1981 yılında piyasaya sürülen orijinal model ile aynıdır

“FİTİN KENDİSİ DE GERÇEKTEN HARİKA. MÜKEMMEL BİR VİNTAGE MOM JEAN ARAYANLAR İÇİN İNANİLMAZ BİR MODEL.”

Levi’s® Kadın Koleksiyonu Tasarım Direktörü Tara Mahar

FİT
501® ailemizin şimdiye kadarki en yüksek belli ve en daralan paçalı hali 501® ’81 modelimiz adeta bir mom jean gibi gözükse de diğer mom jeanlerden farklı özelliklere sahip. “Sahip olduğu özellikler bu modelimize kendine has bir hava katıyor.” diyor Tara ve ekliyor “Beli biraz daha daraltılmış, kalçada biraz daha kıvrımlı, arkada öne göre daha yüksek bir bel ile bu modelimiz feminenliğin ve göz alıcılığın tanımını yapıyor adeta.”

Daha kıvrımlı vücut tiplerinin takdir edeceğini düşündüğümüz bel-kalça oranı, sizi daha iyi gösterecek yüksek arka cepler ve diğer mom jeanlere göre daha temiz bir paça ile bu modele hayran kalacaksınız
FİNİŞLER
Arşive girmişken sadece modeli değil o dönemin finişlerini ve efektlerini de inceledik. Ve elbette bu modelimizde kimilerini kullandık.

“Finişlerimiz 80’lere bir övgü niteliğinde adeta. O dönemde yapılanları günümüze taşıdık.” diyor Tara. Vintage esintili modellerden, pembe parça boyalıya ve ray çizgili modele kadar tüm modellerimiz 80’lerin gerçek ruhunu taşıyor.

Parça boyama tekniğini kullanmak için genellikle ağartılmış ya da ekru renkli bazlar kullanılırken biz direkt olarak denim ile başladık. “Bu açık renkli denim üstü pembe yıkama tam bir 80’ler tasarımı işte.” diyor Tara ve devam ediyor: “Söz konusu 501® olunca finişin ikonik olmasını istedik. Böyle bir üstüne-boyama tekniğinin ve böyle bir rengin kullanılması bizde oldukça güçlü hisler uyandırıyor.”

Artık 501® ’81 modelimizin tüm detaylarına hakimsiniz. Böylesi bir fitin hiçbir zaman modası geçmeyecektir. Peki kalitesi? O kadar kaliteli ki ömürlük kullanabileceğiniz bir ürün olması bizi şaşırtmaz.
KADIN 501®